Budak di sangka di culik rupa nya di larikan oleh bapa nya

Seorang budak lelaki berusia enam tahun dipercayai diculik berhampiran tadikanya di Taman Damai Impian di sini kini di jumpai selamat dengan bapa nya di Sungai Petani Kedah , Muhamad Zariff didakwa diculik pada pagi Rabu dan tidak ditemui sehingga berita kehilangan nya di hebahkan dan di buat laporan Polis.
Semalam akhbar MSTAR meloporkan seseorang kanak-kanak lelaki 6 tahun di culik : 
KAJANG: Seorang budak lelaki berusia enam tahun dipercayai diculik berhampiran tadikanya di Taman Damai Impian di sini.
Muhamad Zariff didakwa diculik pada pagi Rabu dan tidak ditemui sejak itu.
"Kami tidak mahu kehilangannya," kata ibu mangsa, Eryanis Dadamedah, 40, kerisauan.
Menurutnya, ketika menghantar dua anaknya iaitu Muhamad Zariff dan Qaisya yang berusia lima tahun ke tadika yang terletak berhampiran rumah mereka, dia terlihat sebuah kereta jenis Perodua Alza berwarna putih sedang mengekorinya.
"Saya telah membuka pintu depan kereta untuk membolehkan kedua-dua anak saya keluar.
"Semasa anak perempuan saya keluar, seorang lelaki yang turut keluar dari Alza itu datang kepada saya dan menolak saya sehingga jatuh.
"Lelaki yang mengambil anak saya dan memaksanya masuk ke dalam Alza berkenaan. Ia berlaku begitu pantas. Saya masih ingat Muhamad Zarif memanggil "mama...mama" apabila dia dibawa lelaki berkenaan. Pemandu kereta itu memecut laju sebaik sahaja mereka mendapatkan anak saya," katanya.

Bercerita lanjut Eryanis berkata, dia yang tidak dapat meminta bantuan sesiapa hanya dapat mengekori Alza tersebut.
"Saya cuba sedaya-upaya untuk mengejar penculik itu, tetapi mereka hilang selepas melalui satu persimpangan," katanya yang telah membuat laporan polis di Balai Polis Bandar Baru Bangi,Keluarga itu baru berpindah dari Pulau Pinang sebulan lalu.

0 Response to "Budak di sangka di culik rupa nya di larikan oleh bapa nya "

Catat Ulasan