Krew produksi drama tidak puasa,reaksi mengejut Amyza Adnan

Dalam bulan yang mulia ini memang ada umat islam yang tidak menjalankan tanggungjawab untuk berpuasa walaupun sihat walafiat dan mampu berpuasa.
Dalam satu kisah terkini, pelakon Amyza Aznan menjadi saksi kes ponteng puasa oleh staf dan krew produksi drama.


Amyza Aznan dikatakan telah menulis surat terbuka khas kepada staf dan krew produksi drama yang dikatakan tidak tahu menghormati bulan ramadhan dan juga tuan rumah yang disewa untuk penggambaran sebuah drama.


Sebagai pelakon yang lama dalam industri ini, Amyza Aznan telah menegur sikap tidak sensitif pekerja Islam produksi yang tidak berpuasa apabila makan dan minum sesuka hati tanpa rasa malu dan segan pada tuan rumah yang digunakan untuk penggambaran drama.


Pekerja dan krew ini produksi terbabit yang rata-rata lelaki duduk lepak, makan dan minum dalam bilik pembantu rumah sehingga menyebabkan tuan rumah dan orang gajinya terpinga-pinga melihat adegan itu.Tindakan Amyza Aznan itu memang patut dicontohi kerana menegur sebagai umat Islam dan patut dijadikan teladan.

Kalau tuan rumah telefon pihak jabatan agama, mahu semua naik van mayat. Memalukan produksi dan juga umat Islam sendiri.sumber

0 Response to "Krew produksi drama tidak puasa,reaksi mengejut Amyza Adnan"

Catat Ulasan