4 Colour dan Spesifikasi menariknya Proton Iriz4 Colour Menarik Untuk Proton Iriz

Proton terbaru iaitu Proton Iriz akan dilancarkan pada 25 September ini. Menurut Paultan, kereta terbaru dari proton itu akan mempunyai 8 jenis varian dari 1.3 Standard sehingga 1,6 Premium. Berikut merupakan 8 jenis varian Proton Iriz. 

Proton Iriz akan terdapat dalam 7 warna termasuk Citrus Green, Silver Moon Dust, Tranquility Black, Fire Red, Genetic Silver, Atlantic Blue dan Proton White

1.3 Standard MT and 1.3 Standard CVT
1.3 Executive MT and 1.3 Executive CVT
1.6 Executive MT and 1.6 Executive CVT
1.6 Premium MT and 1.6 Premium CVT

4 Colour Menarik Untuk Proton Iriz | Berikut merupakan render dari Theopilus Chin, seorang yang terkenal dilaman web Paul Tan mengenai "ilham rekaannya" sendiri tentang colour scheme yang bakal disarungkan ke atas kereta kompak terbaru Proton Iris (nama belum rasmi).

Dari lakaran beliau, hasilnya memang sangat menyerlah dan menakjubkan, Bagaimanapun masih ramai yang menantikan spesifikasi sebenar baik luaran mahupun dalaman kereta tersebut dari pihak Proton sendiri.
Menerusi komen pembaca di Paul Tan, ramai yang memberikan tanggapan positif tentang kereta terbaru Proton ini. Adakah ia mampu memecah monopoli Perodua serta kereta kompak lain yang telah ada dipasaran?

Semua gambar ini adalah varian 1.6 Premium, jadi untuk fungsi seperti keyless ataupun USB charger tidak ada varian lain kecuali 1.6 Premium. 

Dalam artikel Paultan menyebut bahawa kereta ini akan berharga serendah RM45 ribu. Ada yang berminat kereta terbaru dari Proton ni ? Apapun kita tunggu saja hingga tarikh pelancarannya nanti. Credit Paultan

0 Response to "4 Colour dan Spesifikasi menariknya Proton Iriz"

Catat Ulasan